MLM Blog

Előszó

A Networker Akademia MLM blogja az MLM Tanfolyam kiegészítő (ingyenes) része, mely nagyrészt azoknak szól

  • akik még nem építenek hálózatot, vagy nagyon az elején járnak és elfogulatlan, hiteles információkat keresnek a network marketingről kortól, nemtől és cégektől függetlenül, mert nem biztosak abban, hogy az MLM számukra a megfelelő választás és mielőtt hosszútávon energiát fektetnének a szakmai ismeretek elsajátításába és jelentkeznének az MLM Tanfolyamra, előtte ismerkednének kicsit ezzel a különleges, de olykor megosztó vállalkozási formával.

Mindenki másnak az MLM Tanfolyamot ajánljuk:

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Az MLM Blog kicsit arról is szól, hogy lebeszélje azokat az MLM-ről, akiknek látszólag semmi keresni valójuk sincs ebben a szakmában és rádöbbentse azokat, akiknek nem való a hálózatépítés azáltal, hogy betekintést nyújt a valódi network marketing munka részleteibe és nem csak a szépet meg a jót írja le, hanem a teljes valóságot, ezzel megkímélve őket a csalódástól, a pénzkidobástól, az időpazarlástól. A barátaikat pedig egy újabb nyomuló, hozzá nem értő és az emberekre csupán két lábon járó pénztárcaként tekintő ügynököktől.

Fontos erről is beszélni, mert a munkánk során azt tapasztaljuk, hogy nem csak a csaló cégek tehetnek az MLM mostani megítéléséről, hanem a szakmát elárasztó nem megfelelő emberek is, akik miatt rengeteg elutasítást kapnak az új hálózatépítő kollégák, de azok is, akik régóta, akár évtizedek óta lelkiismeretesen dolgoznak a network marketingben üzletágban. Mindenki munkája nehezebbé válik azáltal, ha olyanok végzik az MLM tevékenységet, akiknek nem való, majd csalódottan továbbállva rossz hírét keltik ennek az egyébként szerethető és sok ember anyagi biztonságát nyújtó szakmának.

Célként tűztük ki magunk elé, hogy nyíltan beszéljünk az MLM nehézségeiről is

ezzel valódi képet adhassunk az érdeklődőknek az MLM munkáról és ne fogjanak olyanba, ami esetleg nem nekik való.

Persze lakva ismeri meg az ember a másikat és ez igaz a network marketingre is. Élesben, gyakorlás közben könnyebben kiderül, hogy nekünk való ez a szakma, vagy sem.

Viszont a legtöbb hálózatépítő nem beszél nyíltan az MLM munka teendőiről. Ez nem azt jelenti, hogy eltitkolnák ezeket, mert ha megkérdezik tőlük, akkor elmondják (már akik tudatában vannak ezekkel). De általában nem tudják, mert még tapasztalatlanok az MLM világában, esetleg nem hajlandóak tanulni, vagy egyszerűen csak nincs anyagi érdekük, hogy mindezt előre bejelentsék. Egy laikus érdeklődőnek viszont nehéz olyan dolgot megkérdeznie, amiről fogalma sincs és ezzel sokszor visszaélnek a hálózatépítők.

Persze sokkal nehezebb úgy hálózatot építeni, ha már az elején minden nehézségre felhívjuk az emberek figyelmét, hiszen nem szeretnénk, ha azelőtt menne el a kedvük az MLM-től, mielőtt az megjönne. De ne gondoljuk azt, hogy teher alatt nő a pálma és mindenkinek menni fog az üzlet, mert ez a bizonyos pálma sokszor megtörik teher alatt.

Adjuk meg a lehetőséget az embereknek, hogy pontosan tájékozódhassanak arról, hogy mibe készülnek éppen vágni a fejszéjüket és ne csak a szép dolgokról beszéljünk, hanem a szakma nehézségeiről is, hogy a teljes képet láthassák. Ez így fair és mindannyiunk elemi érdeke. Nekünk hálózatépítőknek felelősséget kell vállalnunk a betoborzott embereinkért, nem csak a markunkat tartani és a pénzt felvenni utánuk.

Az MLM különben is csak teljesítmény után fizet és a nem megfelelően tájékoztatott emberek semmilyen teljesítményt nem nyújtanak az üzletben, így igazából mindenki csak veszít vele. A szponzor az idejét azzal, hogy kínlódik az olyan személyekkel, akiknek nem való az MLM. A partner pedig azért, mert a munkájáért, próbálkozásaiért nem kap semmit és csalódik. Nem szép dolog más idejével és pénzével játszani. Az etikus hálózatépítés hosszútávon mindig kifizetődőbb. Az emberek nem hülyék, előbb utóbb úgy is rájönnek, amire rá kell és otthagyják a hálózatépítőt, majd rossz véleménnyel árasztják el a környezetüket az MLM-ről.

Semmi értelme ilyen módszerekkel építeni az MLM üzletet! Senkinek sem jó!

  • Nem jó a szponzornak
  • Nem jó az új belépőknek
  • De még egy másik hálózatban, egy teljesen más cégnél dolgozó hálózatépítőnek sem, mert az ilyenek miatt rendszeres elutasítással találkozik, pedig köze sincs hozzá, mégis kihat a munkájára.

Ne feledd, az MLM üzlet szájhagyomány útján terjed. De a rossz vélemény is! Ahogyan egy sikeres MLM hálózat felépül ajánlás útján, úgy egy sikeres MLM gyűlöletkampány is, amit maguk a nem megfelelő munkát végző MLM szponzorok tartanak életben.

Nem csak a hálózatépítőknek rossz ez, hanem például egy olyan embernek is, akinek szüksége lenne az MLM adta plusz jövedelemre, de az ismerőseik lebeszélik róla, mert rossz tapasztalatuk volt valahol, valakinek, valamikor egy MLM üzlettel vagy nyomuló hálózatépítővel és emiatt bele sem vág, akinek kellene, majd tovább kell nélkülöznie. Pedig akár még sikeres is lehetne abban az MLM szakmában, amiről mások lebeszélték, félretájékoztatták.

Az MLM szakma megítéléséért Te is felelősséggel tartozol. Az nem járja, hogy nem akarsz energiát tenni a tanulásba, csak tartod a markod a jutalékért, miközben ezzel rossz tapasztalatokat okozol másnak, majd amikor megunod a sikertelenséget, akkor elhagyod a süllyedő hajót. A sorstársaidat pedig otthagyod azzal a rossz tapasztalattal, amiket okoztál, hogy kezdjenek vele, amit akarnak. Oldják meg ők, téged ez már úgy sem érint, te köszönöd szépen, leléptél.

Vagy a még ennél is rosszabb, amikor nem képzed magad, nem is hagyod abba az MLM-et, majd ezt másoltatod is több száz vagy akár ezer emberrel a hálózatodban. Ha ez nem MLM üzlet lenne, hanem a félretett pénzedből éveken át építgetett saját kis céged, akkor felvennél olyan alkalmazottakat, akik nem értenek a munkájukhoz? Fizetnéd őket hónapról hónapra, amikor nem termelnek számodra megfelelő értéket, bevételt. Nem rúgnád ki őket a személyes márkádról (rólad) rossz benyomást keltenének a vásárlóid körében?Akkor az MLM-ben miért csinálod másképp? Miért hagyod, hogy az embereid képzetlenül hazardírozzanak kint a terepen, miközben a Te üzletedet (is) rombolják? Te hoztad be őket az MLM-be, a Te felelősséged!

Az MLM értéke

Úgy gondoljuk, hogy az MLM munka szerepe elsősorban a termékekhez és szolgáltatásokhoz adott érték. Ebből az értékből keletkezik a jutalék, nem pedig fordítva. Azaz nem csak akkor és azért adsz értéket, mert pénzt kapsz érte és nem csak a pénzért kelsz fel reggelente ezt csinálni. Az érték Te magad vagy az MLM tevékenységeddel ebben a szakmában, hiszen az a vásárló, aki egy multitól szerez be valamit, amire szüksége van a legtöbbször nem kap megfelelő segítséget, tájékoztatást, információt és hozzáértést a pénzéért cserébe, emiatt csalódottan vagy hiányérzettel távozik.

Az MLM ezt a hiányt hivatott pótolni egy olyan hozzáadott értékkel, amit a multik a legprofibb értékesítési stratégiával sem képesek nyújtani jelenleg az ügyfeleik számára, legyen az akár termék-, szolgáltatás ajánlás / eladás, egy üzleti lehetőség bemutatása vagy akár egy komplett személyes vállalkozás felépítésének segítése, mentorálása.

Sokan sajnos a segítő, hozzáadott érték helyett csak a gyors pénzt látják a network marketingben, ezért nyomulnak, kínlódnak, kapkodnak, de érthető módon ezzel a fajta hozzáállással hosszútávon nem működik nekik az üzlet, majd bele is buknak. Megfeledkeznek róla – vagy nem is tudják -, hogy miről szól az MLM. Meg akarják spórolni a munkát. Ingyen ebédet szeretnének.

Mivel ebben a szakmában nem lehet megspórolni semmilyen munkát, ezért csalódnak, idő előtt abba hagyják és persze panaszkodnak, hogy az MLM sz@rt sem ér. Úgy érzik, hogy az MLM minden gondjuk alapja, a gonosz megtestesítője, életük megrontója, nagy átverőjük, hiszen nem adta azt, amit ígért… pontosabban fogalmazva, nem azt adta, amit a másik hasonszőrű MLM-es ígért neki, aki beléptette őt, akinek szintén fogalma sincs a szakmáról, csak meg akarta spórolni a toborzási munkát annyival, hogy:

Csatlakozz Te is, itt nem kell semmit csinálni, dől majd a pénz, mert az alattad lévők dolgoznak helyetted is.

És amikor mindenki ezt másolja, ezzel a szöveggel toboroz új munkatársakat, akkor az egész hálózat várja, hogy majd az alatta lévő dolgozik, de bizony jön a felismerés – kinek előbb, kinek utóbb: nem történik semmi, ez az egész így nem működik.

Nos, ha Te is meg akarod spórolni a munkát és ingyen ebédet szeretnél, no meg egy csettintésre valamiféle csodamódszert, amivel egy csapásra minden problémád megoldódik és dőlni fognak a jelentkezők meg a pénz, akkor ez az oldal nem neked szól.

De, ha nem akarsz abba a hiába esni, mint a legtöbb MLM sérült és szívesen tanulnál, informálódnál az hálózatépítés rejtelmeiről, akkor jó helyen vagy, érdemes olvasnod ezt a blogot, tetszeni fog.

Pro Tipp: a blog tartalma már önmagában is nagyon hasznos, de

  • ha bírod a kritikát
  • ha olyan tartalmakat szeretnél olvasni, ami a Magyar valóság – azaz nem csak a jót és a rózsaszín ködöt, hanem a rossz dolgokat is szívesen fogadod, hogy tudd milyen piacon kell boldogulnod a munkád során
  • ha valóban fejlődni akarsz és nem bánod, ha szembesítünk a zord valósággal azért, hogy annyi pénzt tudj keresni az MLM üzleteddel, amennyit szeretnél

akkor mindenképp jelentkezz az online elvégezhető MLM tanfolyamunkra, mert abban lényegesen több információt találsz, mint ebben a blogban. Ráadásul több mint 15 év tapasztalatát kapod meg most egy jelképes összegért, amivel milliókat fogsz tudni keresni, sokkal gyorsabban, kevesebb visszautasítással és kínlódással.

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Népszerű MLM Blog Témák: