Barion Pixel

Áthúzás

Csak néhány kompenzációs tervben található meg ez az opció. Az áthúzás azt jelenti, hogyha egy termékforgalmazó nagyobb szintet ér el, mint a szponzora, akkor a rendszer áthúzza a szponzora fölött egy egyel magasabb szintre a szervezeti hierarchiában.

Ez nem azonnal történik meg. Előtte általában szükséges, hogy néhány hónapig meghaladja ez a személy forgalma a szponzoráét.

Amint az egyik munkatársad föléd kerül, onnantól nem részesülsz az ő forgalmából. 

Az áthúzás arra szolgál, hogy egy helyre csoportosítja a cég legjobb munkatársait, ahol a legnagyobb hasznukra lehetnek egymásnak.

Hogy ez fair vagy sem az vitatott, de például, ha egy olyan cégnél vagy, melynek a kompenzációs terve alapján 5 mélységig fizet jutalékot és a 6. mélységben van egy nagyon jó munkatársad, aki jobb mint a szponzora, azaz több pénzed lehetne belőle, akkor csak azután fogsz a forgalmából részesülni, ha feljebb ugrik (áthúzza a rendszer a szponzora fölött) a hierarchiában és így közelebb kerül hozzád –  annak az 5 szintnek az egyikébe, amiből a jutalékot kapod.

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Rendszerezettségével, egymásra épült tudásanyaggal hasznos összefoglaló kezdőknek és haladóknak is.

dr. Kun László
MDC – Budapest

Köszönöm nektek végre tudom miért nem dolgoztak eddig az embereim. A tanfolyam elvégzése óta sokkal könnyebb velük a munka és tök ügyesek 🙂

Szabó Katalin
Biocom

Mindenkinek ajánlom aki gyorsan jót szeretne tanulni!

Láng István
Novalus prime
« Vissza az MLM szótárba (idegen szavak magyarázata)