Áthúzás

Csak néhány kompenzációs tervben található meg ez az opció. Az áthúzás azt jelenti, hogyha egy termékforgalmazó nagyobb szintet ér el, mint a szponzora, akkor a rendszer áthúzza a szponzora fölött egy egyel magasabb szintre a szervezeti hierarchiában.

Ez nem azonnal történik meg. Előtte általában szükséges, hogy néhány hónapig meghaladja ez a személy forgalma a szponzoráét.

Amint az egyik munkatársad föléd kerül, onnantól nem részesülsz az ő forgalmából. 

Az áthúzás arra szolgál, hogy egy helyre csoportosítja a cég legjobb munkatársait, ahol a legnagyobb hasznukra lehetnek egymásnak.

Hogy ez fair vagy sem az vitatott, de például, ha egy olyan cégnél vagy, melynek a kompenzációs terve alapján 5 mélységig fizet jutalékot és a 6. mélységben van egy nagyon jó munkatársad, aki jobb mint a szponzora, azaz több pénzed lehetne belőle, akkor csak azután fogsz a forgalmából részesülni, ha feljebb ugrik (áthúzza a rendszer a szponzora fölött) a hierarchiában és így közelebb kerül hozzád –  annak az 5 szintnek az egyikébe, amiből a jutalékot kapod.

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Nagyon hasznos, gyakorlati példákkal bemutatót kiváló anyag. Nagyon tetszett, sokat tanultam belőle. Mindenkinek ajánlani tudom.

Bátai Dóra - Bemer Group - Budapest
Bátai Dóra
Bemer Group – Budapest

Nagyon sokat tanultam köszönöm ajánlom mindenkinek aki MLM-mel foglalkozik!

Nagy Lászlóné
Farmasi – Petőfibánya

Ma meglett a 100. belépőm az itt tanultakkal 🙂 Köszönöm a rengeteg hasznos információt

Rácz László
LifeCare
« Vissza az MLM szótárba (idegen szavak magyarázata)