Készletképzés

Az MLM-ben készletképzés negatív eredetű szó és általában akkor beszélünk róla, amikor a hálózatépítő közel van egy magasabb minősülési szinthez és a nagyobb jutalék érdekben megvásárolja a szintet, amivel készletet képez – olyan készletet, amit pillanatnyilag, vagy később sem tud eladni – tehát nem azért vásárol, mert megrendelték tőle.

Akkor is előfordul készletképzés, amikor havi aktivitást kell megvásárolni és azt nem tudja elhasználni vagy eladni a hálózatépítő.

A készletképzés nem keverendő össze, amikor a termékforgalmazó egy akció alkalmával előre, a nagyobb haszon reményében olcsóbban bekészletez magának termékeket, mert ezekről tudja, hogy el fogja tudni adni teljes áron.

A készletképzés arra vonatkozik, amikor muszáj megvenni a terméket, de az sok esetben a hálózatépítőn marad, amit aztán kidob, mert megromlik vagy elajándékoz és nem származik belőle haszna – csak veszít rajta.

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Örülök és köszönöm hogy csatlakozhattam a kurzushoz nagyon hasznosnak bizonyult!

Kálói János
DXN

Teljesen más szemszögből látom már az egész képet! Sokkal lazább vagyok mióta a leckéket olvasom és átgondoltam újra mit és hogyan csinálok. Már nem stresszelek rá és sokkal több a sikerélményem is! Köszönöm a lehetőséget 🙂

Kiss Ági
Herbalife

Jól felépített rendszerben következnek a témák. Jól követhető.

Keitz Miklós
ASEA Global – Pécs
« Vissza az MLM szótárba (idegen szavak magyarázata)