Levásárlás

Az MLM-ben a levásárlás kifejezést akkor használjuk, amikor a korábban keletkezett jutalékot nem kiszámlázzuk, hanem az MLM cég termékeire vagy szolgáltatásaira felhasználjuk, levásároljuk.

Ilyenkor a korábban megkeresett jutalékunkból fizetjük ki a rendelésünk végösszegét. Van olyan cég, ahol 100%-ban tudsz fizetni a jutalékoddal, de olyan is akad, ahol csak 40-50-90%-ot tudsz felhasználni egy-egy vásárláshoz és a többi fennmaradó részt ki kell pótolnod.

Például, ha Te cégednél 50%-ot lehet felhasználni a jutalékból egy-egy vásárláskor, akkor az azt jelenti a gyakorlatban, hogyha van bent 100.000 Ft jutalékod és vásárolsz 1.000 Ft-ért valamit, akkor hiába van 100.000 Ft jutalékod, ami fedezné a teljes 1.000 Ft-os vásárlásod végösszegét, mégis kell fizetned a végén 500 Ft-ot, mert a jutalékodból a vásárlásod értékének csak 50%-át vonhatod le. Tehát, vásároltál 1.000 Ft-ért. 50%-ot le tudtál vonni a jutalékodból. Fizettél a végén 500 Ft-ot és még maradt 99.500 Ft jutalékod.

Ha 100.000 Ft a jutalékod és 200.000 Ft-ért vásárolsz, akkor természetesen a teljes 100.000 Ft jutalékodat be tudod számolni, le tudod vásárolni, mert az az 50%-a a 200.000 Ft-nak.

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Amióta megfogadtam a tanácsotokat hogy ne személyesen egyenként oktassam a csapatom tagjait hanem helyette ajánljam nekik az mlm tanfolyamot azóta sokkal több idő jut az új emberek becsatlakoztatására és a csapatom is sokkal ügyesebb nagyobb lett a havi forgalmuk. 🙂 Még egyszer köszönöm!

Kovács Angéla
Jeunesse

Nagyon hasznosak az anyagok, nagyon sokat segített megérteni a szakmát, ajánlani fogom a szponzoráltjaimnak is. Örülök, hogy rátok találtam! 🙂

Horváth Nikolett

Több mint elég! Még csak a leckék felénél járok, de ebben a hónapban már dupláztam a jutalékomat! Köszi a tanácsokat!

Lukács Péter
DXN
« Vissza az MLM szótárba (idegen szavak magyarázata)