Mélység építés

A mélység építés az, amikor nem közvetlenül 1. vonalba hozod be az új embert, hanem valahová beteszed a csoporton belül, ahol forgalom erősítésre van szükség.

Például Unilevel rendszerű cégnél vagy és 5 ágra van szükséged ahhoz a szinthez és jutalékhoz, amit el szeretnél érni. Behoztál 5 embert, ezzel kész is az 5 ág, de a szint eléréséhez bizonyos forgalmat is hoznia kell minden egyes ágnak külön-külön. Az ötből négy ágad szépen hozza is ezt az elvárt forgalmat hónapról-hónapra, de az egyik nem és emiatt nincs meg a szint, nem tudsz minősülni. Ilyenkor valamelyik embered alá (általában a leghatékonyabb alá szoktuk) új embereket hozol, hogy felgyorsítsd a minősülésed az elérendő szintre. Ezzel motiválod, hogy jobban teljesítsen és Te is többet keresel a minősülés miatt.

Kompenzációs terv válogatja, hogy ez a módszer mennyire hatékony. Nem mindig éri meg mélységben építkezni. Több árnyoldala is van, erről bővebben is olvashatsz az alábbi leckében: Jobban fizető MLM struktúra felépítése – Különbségek ugyanannál a cégnél

Azt is mélység építésnek hívjuk, amikor nem az új emberek 1. vonalba való toborzásával vagy elfoglalva és nem is hozol új embereket mások alá, hanem valahol a csoportod mélyén az egyik vagy másik embernek segítesz az üzletét építeni. Tehát olyannak segítesz, akinek nem Te vagy a szponzora, bár a Te csoportodban van. Mivel jutalékod származik belőle és ha segítesz magasabb jutalékra számíthatsz (kompenzációs terv függő), így együtt dolgozol vele mélységben.

Az is lehet, hogy ennek a mélységedben lévő emberednek kiesett a szponzora, abbahagyta, nem ért az üzlethez, nem tud neki segíteni, vagy egyszerűen csak nem értenek szót egymással és veled, a felsővonalával szeretne együtt dolgozni tovább.

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Örülök és köszönöm hogy csatlakozhattam a kurzushoz nagyon hasznosnak bizonyult!

Kálói János
DXN

Jól felépített rendszerben következnek a témák. Jól követhető.

Keitz Miklós
ASEA Global – Pécs

Rendszerezettségével, egymásra épült tudásanyaggal hasznos összefoglaló kezdőknek és haladóknak is.

dr. Kun László
MDC – Budapest
« Vissza az MLM szótárba (idegen szavak magyarázata)