LECKEMLM Blog
Népszerű lecke

Hogyan tudod a leghatékonyabban motiválni magadat és az embereidet?

Egyszerű módszer, ami mindig működik!

Ebben a leckében mutatunk neked egy motivációs módszert, ami mindig beválik. De előtte tisztába kell tennünk a motiválás fogalmát, mert van itt némi félreértés a fejekben ezzel kapcsolatban és emiatt nem fejlődik sokak hálózata olyan ütemben, mint ahogyan azt szeretnék.

Az igazság az, hogy senki sem képes motiválni másokat.

Amikor a céged nagy vezetőinek beszédét vagy kiemelkedő eredményeket elért személyek előadásait hallgatod, akkor valójában ők nem motiválnak, hanem inspirálnak Téged. Nem mindegy!

Motiválni mindenki csak saját magát tudja, mert a valódi motiváció belülről ered. A legjobb motiváció az MLM-ben a folyamatos fejlődés és előrehaladás a célok felé, röviden:

SIKERÉLMÉNY

Mit kell tenned, hogy motiválttá válj és az is maradj?

Gondold ki a célod, hogy mit szeretnél elérni az MLM-mel és részletesen tervezd meg, hogy milyen lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy el is érd azt. Bontsd le ezeket minél kisebb lépésekre és írd le őket.

Például:

Cél: havi 1 millió forintot szeretnél keresni 1 éven belül.
Ehhez szükséges: 3 szinttel feljebb lépned a mostaninál

Mivel valószínűleg ez most egy hatalmas lépés és feladat számodra, így kisebb lépésekre és feladatokra kell bontanod, hogy folyamatosan motivált tudj maradni és rendszeres sikerélményed lehessen, ezáltal nem megy el a kedved idő előtt az egésztől – legrosszabb esetben néhány lépésre a cél előtt.

A kisebb célok például ilyenek lehetnek:

Érted már?

Most, hogy megvannak a kisebb célok és a pontos lépések, kezd el csinálni. Napról-napra közelebb kerülsz általa az álmaidhoz, miközben az elért kis célok motiválni fognak, hogy menj tovább és elérd a következőt, mert folyamatos sikerélményeid lesznek.

Mi például imádunk reggelente felkelni. Minden nap egy új lehetőség, hogy megvalósítsuk a következő tervünket. Izgalommal tölt el minket, hogy minden cselekedetünkkel közelebb kerülünk a nagyobb álmainkhoz.

Persze fontos, hogy minden nap inspirálódj is és megfelelő emberekkel vedd körbe magad, de mégis a legfontosabb dolog a sikered elérésében az, hogy

BELEVÁGSZ ÉS CSINÁLOD!

Játékba kerülni csak úgy lehet, ha pályára lépsz. A pálya széléről nézve nem fog menni az MLM nevű játék.

Mindegy, hogy mi a célod, a lényeg, hogy bontsd mindig kisebb célokra és állj neki. A folyamatos kis sikerek motiváltan tartanak és nem lehet majd megállítani. Írd fel őket egy papírra egymás alá sorban, vagy egy telefonos feladatkezelő alkalmazásba és figyeld meg az érzést, amikor elkezded áthúzni, kipipálgatni az elvégzett feladatokat.

MLM célok feladatlista

Minél részletesebben lebontod a feladatokat, annál jobb leszel a megvalósításban.

MEGÁLLÍTHATATLAN LESZEL!

Ha pontosan tudod mi a célod, tudni fogod, hogy mit kell tenned – még akkor is, ha most még nem.

“Oké, oké! Ezt értem, nem bonyolult, menni fog. De mi lesz a csapatom többi tagjával, őket hogyan tudom motiválttá tenni? Hiába vagyok motivált az MLM-ben, ha a csapatom nem az, akkor nem fogok pénzt keresni.”

Egyszerűbb, mint gondolnád! Mutasd meg nekik a Networker Akademia MLM Tanfolyamot, hogy a leckékben található ötletekből ők is inspirálódhassanak, fejlődhessenek és sikerélményük lehessen.

Ezzel teszed értük a legtöbbet. Nem kell többé lelkesítő beszédeket tartanod nekik, mert most már tudod, hogy a motiváció belülről fakad és azt azzal érheted el, ha sikerélményt adsz nekik. Ahhoz viszont, hogy sikerélményük lehessen, meg kell tanulniuk mit kell tenniük az MLM munkájuk során.

Küldd el nekik ezt a leckét és bátorítsd őket, hogy végezzék el ők is az MLM tanfolyamot, mert ezáltal ők is sikeresebbek lehetnek és több pénzt kereshetnek a hálózatukkal.

Ez is érdekelhet