Barion Pixel
MLM Blog
Népszerű lecke

Tudtad? Az MLM-ben a Nők és a Férfiak egyenlőek – a teljesítményük alapján egyforma “fizetést” kapnak

Ezt a leckét leginkább arra tudod használni, hogy bemutass a jelöltednek az MLM-ről egy előnyt a hagyományos munkahellyel szemben.

Egy átlagos munkahelyen gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy a Nők kevesebb fizetést kapnak ugyanazért a munkáért, mint a Férfiak. Az MLM-ben ez elképzelhetetlen. A network marketing üzletben a Nők és a Férfiak egyenlőek. A teljesítményük után ugyanannyi jutalékot kapnak, nincs különbség. Ezért a hálózatépítés nagyszerű lehetőség az olyan Nők számára (is), akik úgy érzik nincsenek megbecsülve a munkahelyükön.

Az alábbi kísérlet gyerekekkel készült és a reakciójuk jól szemlélteti a valóságot:

Ma Magyarországon egyébként a fizetések közötti különbségek már pályakezdőként kialakulnak, de a leggyakrabban a 30-45 éves korosztály között tapasztalható.

A legnagyobb különbségek a diplomás és vezetői pozíciókban szokott lenni, ahol egyes helyeken világviszonylatban akár a többszörösét is kereshetik a Férfiak a Nőkkel szemben, de a legszerényebb átlag is minimum 20%-kal magasabb fizetés a Férfiak javára.

A statisztikák azt mutatják, hogy minél magasabb pozícióban van egy Nő, annál kevesebbet keres a Férfiakkal szemben egy hagyományos munkahelyen. Az MLM-ben ilyen nem fordulhat elő, hiszen az teljesítmény után fizet, ezáltal két azonos teljesítményt produkáló Férfi és Nő fillérre pontosan ugyanannyit keresnek.

A hagyományos munkahelyeken ugyan vannak olyan pozíciók, melyekben jelenleg a Nők keresnek többet, de ennek csupán annyi az oka, hogy ezekben a szakmákban több a Nő képviselteti magát, mint a Férfi. Ilyenek például a

  • Titkárok
  • Asszisztensek
  • Lakberendezők
  • Könyvtárosok
  • Gyógyszerészi laboránsok
  • HR munkatársak

A felmérések azt is mutatják, hogy sok esetben azért keresnek kevesebbet a Nők, mert nem mernek fizetésemelést kérni és ezt a munkáltatók kihasználják. Az MLM esetében a rendszer úgy van kitalálva, hogy a juttatásokat teljesítmény után adják, így azok a Nők is megkapják a munkájuk után járó tisztességes javadalmazást, akik egyébként a hagyományos munkahelyükön valamiért nem mernének többet kérni.

Egy kutatásból kiderült, hogy miután megkértek Nőket és Férfiakat, akik ugyanazt a munkát végezték, hogy 0-100 skálán értékeljék a saját munkájukat, akkor a Férfiak 60, míg a Nők csupán 40 pont körüli értékelést adtak magukra. Ebből jól látszik, hogy a Nők lebecsülik a munkájuk eredményét, míg a Férfiak inkább hajlamosak túlértékelni azt. Egy hagyományos munkahelyen, ahol kérni kell a fizetésemelést és a fizetés nem automatikusan növekszik a teljesítmény és a hatékonyság növekedésével ott ez probléma tud lenni a Nők számára. Az MLM rendszerek esetében ez automatikusan történik és teljesítményarányosan fizetnek a cégek. Így ha a Nő jobban teljesít a hálózatépítés során, mint a Férfi, akkor automatikusan több pénzt kap.

A bérszakadékot tovább növeli, hogy sokszor a Nőket nem alkalmazzák magas pozíciókban. A statisztikákból látszik, hogy míg a Férfiak 13%-a tölt be magas pozíciót, addig ez a Nők esetében csupán 6%. A network marketing üzletben ez az arány szinte kiegyenlített, hiszen egy MLM rendszer nem tesz különbséget férfi vagy női vezető között, csak a havi teljesítmény alapján különbözteti meg az embereket.

Összegezve, azoknak a Nőknek, akik szervető / vezető pozíciót töltenek be egy munkahelyen nagy lehetőség az MLM, de azok számára is, akik úgy érzik nincsenek megbecsülve az állásukban és szeretnék, ha végre a teljesítményük és tudásuk után járó fizetést kapnák hónapról-hónapra.

Az MLM cégeknél gyakran felfedezhető, hogy egy alacsonyabb iskolai végzettséggel, kevesebb tapasztalattal bíró Nő sokkal többet keres (a teljesítménye után), mint a magasabb iskolai végzettséggel és több tapasztalattal rendelkező Férfi.

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Több mint elég! Még csak a leckék felénél járok, de ebben a hónapban már dupláztam a jutalékomat! Köszi a tanácsokat!

Lukács Péter
DXN

Köszönöm nektek végre tudom miért nem dolgoztak eddig az embereim. A tanfolyam elvégzése óta sokkal könnyebb velük a munka és tök ügyesek 🙂

Szabó Katalin
Biocom

A csoportunk vezetője ajánlotta ezt a tanfolyamot és felülmúlta minden várakozásomat, így csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek mlm üzlete van.

Tóth Áron
FM

Ez is érdekelhet