MLM Blog
Népszerű lecke

Tudtad? Az MLM-ben a Nők és a Férfiak egyenlőek – a teljesítményük alapján egyforma “fizetést” kapnak

Ezt a leckét leginkább arra tudod használni, hogy bemutass a jelöltednek az MLM-ről egy előnyt a hagyományos munkahellyel szemben.

Egy átlagos munkahelyen gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy a Nők kevesebb fizetést kapnak ugyanazért a munkáért, mint a Férfiak. Az MLM-ben ez elképzelhetetlen. A network marketing üzletben a Nők és a Férfiak egyenlőek. A teljesítményük után ugyanannyi jutalékot kapnak, nincs különbség. Ezért a hálózatépítés nagyszerű lehetőség az olyan Nők számára (is), akik úgy érzik nincsenek megbecsülve a munkahelyükön.

Az alábbi kísérlet gyerekekkel készült és a reakciójuk jól szemlélteti a valóságot:

Ma Magyarországon egyébként a fizetések közötti különbségek már pályakezdőként kialakulnak, de a leggyakrabban a 30-45 éves korosztály között tapasztalható.

A legnagyobb különbségek a diplomás és vezetői pozíciókban szokott lenni, ahol egyes helyeken világviszonylatban akár a többszörösét is kereshetik a Férfiak a Nőkkel szemben, de a legszerényebb átlag is minimum 20%-kal magasabb fizetés a Férfiak javára.

A statisztikák azt mutatják, hogy minél magasabb pozícióban van egy Nő, annál kevesebbet keres a Férfiakkal szemben egy hagyományos munkahelyen. Az MLM-ben ilyen nem fordulhat elő, hiszen az teljesítmény után fizet, ezáltal két azonos teljesítményt produkáló Férfi és Nő fillérre pontosan ugyanannyit keresnek.

A hagyományos munkahelyeken ugyan vannak olyan pozíciók, melyekben jelenleg a Nők keresnek többet, de ennek csupán annyi az oka, hogy ezekben a szakmákban több a Nő képviselteti magát, mint a Férfi. Ilyenek például a

  • Titkárok
  • Asszisztensek
  • Lakberendezők
  • Könyvtárosok
  • Gyógyszerészi laboránsok
  • HR munkatársak

A felmérések azt is mutatják, hogy sok esetben azért keresnek kevesebbet a Nők, mert nem mernek fizetésemelést kérni és ezt a munkáltatók kihasználják. Az MLM esetében a rendszer úgy van kitalálva, hogy a juttatásokat teljesítmény után adják, így azok a Nők is megkapják a munkájuk után járó tisztességes javadalmazást, akik egyébként a hagyományos munkahelyükön valamiért nem mernének többet kérni.

Egy kutatásból kiderült, hogy miután megkértek Nőket és Férfiakat, akik ugyanazt a munkát végezték, hogy 0-100 skálán értékeljék a saját munkájukat, akkor a Férfiak 60, míg a Nők csupán 40 pont körüli értékelést adtak magukra. Ebből jól látszik, hogy a Nők lebecsülik a munkájuk eredményét, míg a Férfiak inkább hajlamosak túlértékelni azt. Egy hagyományos munkahelyen, ahol kérni kell a fizetésemelést és a fizetés nem automatikusan növekszik a teljesítmény és a hatékonyság növekedésével ott ez probléma tud lenni a Nők számára. Az MLM rendszerek esetében ez automatikusan történik és teljesítményarányosan fizetnek a cégek. Így ha a Nő jobban teljesít a hálózatépítés során, mint a Férfi, akkor automatikusan több pénzt kap.

A bérszakadékot tovább növeli, hogy sokszor a Nőket nem alkalmazzák magas pozíciókban. A statisztikákból látszik, hogy míg a Férfiak 13%-a tölt be magas pozíciót, addig ez a Nők esetében csupán 6%. A network marketing üzletben ez az arány szinte kiegyenlített, hiszen egy MLM rendszer nem tesz különbséget férfi vagy női vezető között, csak a havi teljesítmény alapján különbözteti meg az embereket.

Összegezve, azoknak a Nőknek, akik szervető / vezető pozíciót töltenek be egy munkahelyen nagy lehetőség az MLM, de azok számára is, akik úgy érzik nincsenek megbecsülve az állásukban és szeretnék, ha végre a teljesítményük és tudásuk után járó fizetést kapnák hónapról-hónapra.

Az MLM cégeknél gyakran felfedezhető, hogy egy alacsonyabb iskolai végzettséggel, kevesebb tapasztalattal bíró Nő sokkal többet keres (a teljesítménye után), mint a magasabb iskolai végzettséggel és több tapasztalattal rendelkező Férfi.

online MLM tanfolyam és képzés network marketing oktatás hálózatépítés

Nagyon hasznos, gyakorlati példákkal bemutatót kiváló anyag. Nagyon tetszett, sokat tanultam belőle. Mindenkinek ajánlani tudom.

Bátai Dóra - Bemer Group - Budapest
Bátai Dóra
Bemer Group – Budapest

Rendszerezettségével, egymásra épült tudásanyaggal hasznos összefoglaló kezdőknek és haladóknak is.

dr. Kun László
MDC – Budapest

Örülök és köszönöm hogy csatlakozhattam a kurzushoz nagyon hasznosnak bizonyult!

Kálói János
DXN

Ez is érdekelhet